Even voorstellen

Ons koor bestaat op dit moment uit ongeveer 35 leden, maar zouden er graag nieuwe leden bij willen hebben. De vaste locatie van het koor is Wijkcentrum De Wieken, Gezellelaan 45 te Roosendaal.

We zijn een echt streekkoor, want onze leden komen uit de hele omgeving van West-Brabant.
Repeteren – met uitzondering van de vakantieperioden – doen we elke zaterdagochtend.

In overeenstemming met de richtlijnen van het kabinet rond het COVID-19 virus waren we vorig jaar augustus weer begonnen met zingen. Zie de pagina REPETITIE!
Maar toen in oktober ook weer gestopt. Dit jaar hebben we voor het eerst in mei samen koffie kunnen drinken. Dat was al een hoogtepunt!!

Het zingen met elkaar geeft ons veel ontspanning. Ons repertoire bestaat voornamelijk uit oude en moderne religieuze muziek. Uit de naam van ons koor kunt u dat al opmaken.

Een echt kerkkoor zijn we niet. Soms zingen we in de eredienst en dat kan een Rooms-Katholieke maar ook een Protestantse eredienst zijn. Daarnaast zijn er andere optredens.


Het DCC is behalve een ZANGKOOR ook een REISKOOR. Het ene jaar maken we een grotere reis, en het andere jaar gaan we een lang weekend weg in Nederland of buitenland. We zingen dan in gerenommeerde kerken, zoals in de beroemde Sankt Stephansdom van Wenen, of de Ged├Ąchtniskirche in Berlijn. In 2019 hebben we een 5-daagse reis gemaakt naar de Moezel. We hebben zowel in de Dom van Trier als in Luxemburg Vianden gezongen. Volgens de leden en projectleden en partners was het weer een heel boeiende en gezellige reis. Mooi om op terug te kijken. De volgende plannen zijn, hangende de corona maatregelen, even in de ijskast gezet. Maar als we weer mogen repeteren komen de idee├źn weer snel naar boven. Dus als U een mooi reisje wilt maken en mooie liederen wilt zingen, dan bent U van harte uitgenodigd om U aan te melden. Kom luisteren op onze repetities!