Even voorstellen

Ons koor bestaat op dit moment uit ongeveer 35 leden, maar zouden er graag nieuwe leden bij willen hebben. De vaste repetitielocatie van het koor is Wijkcentrum De Wieken, Gezellelaan 45 te Roosendaal.

We zijn een echt streekkoor, want onze leden komen uit de hele omgeving van West-Brabant en zelfs een stukje Zuid-Holland. Repeteren – met uitzondering van de vakantieperioden – doen we elke zaterdagochtend op onze vaste repetitielocatie. Het zingen met elkaar geeft ons veel ontspanning. Ons repertoire bestaat voornamelijk uit oude en moderne religieuze muziek. Uit de naam van ons koor kunt u dat al opmaken.

Een echt kerkkoor zijn we niet. Soms zingen we in de eredienst en dat kan een Rooms-Katholieke maar ook een Protestantse eredienst zijn. Daarnaast zijn er andere optredens.

Het DCC is behalve een ZANGKOOR ook een REISKOOR. Het ene jaar maken we een grotere reis, en het andere jaar gaan we een lang weekend weg in Nederland of buitenland. We zingen dan in gerenommeerde kerken, zoals in de beroemde Sankt-Stephans dom van Wenen, of de Ged√§chtniskirche in Berlijn. Ook hebben we (in2019) een 5-daagse reis gemaakt naar de Moezel. We mochten toen zowel in de Dom van Trier, als ook in de kerk van Vianden (Luxemburg ) zingen. Volgens de deelnemers was het weer een heel boeiende en gezellige reis. Mooi om op terug te kijken. Dus als U een mooi reisje wilt maken en mooie liederen wilt zingen, dan bent U van harte uitgenodigd om U aan te melden. Kom luisteren op onze repetities!