Repetities

Wij repeteren in principe elke zaterdagochtend van 10:00 – 12:15 uur. Tussendoor is er een pauze en drinken we natuurlijk ook een lekkere kom koffie of thee met iedere keer weer wat lekkers erbij.

Locatie:
Wijkcentrum De Wieken
Gezellelaan 45
4707 CC Roosendaal
T. 0165 853555

We waren weer begonnen!!!!! Yeeaahhhhh.

Op 1 augustus, was het eindelijk zover. Na 21 weken (!) konden en mochten we weer samen zingen met het koor. Heerlijk om weer te doen, heerlijk om te beleven. Want ik heb het echt kunnen beleven.

Je zag en voelde het enthousiasme van de aanwezige koorleden. De energie spatte er knetterhard vanaf, iedereen had erg naar uitgekeken en had er heel veel zin in. Dat was ook heel goed te merken. Tot verbazing van de leden, de begeleiding en de dirigent klonken (bijna) alle nummers geweldig goed. Beter dan ooit soms 😊
Zeker als je in acht neemt dat we al 21 weken niet meer samen hebben gezongen vanwege de beperking van het Coronavirus.

Maar helaas zorgde Covid er opnieuw voor dat er verscherpte regels kwamen en we de repetities opnieuw stop hebben moeten zetten. Op de foto hieronder kun je zien hoe we in die korte periode konden repeteren. De foto laat ook onze mooie grote repetitieruimte zien.

Voor aanvang van de repetitie van 1 augustus heeft onze voorzitter 2 dingen voorgelezen. Bij deze gelegenheid wel bijzonder van toepassing.

Als eerste een deel uit psalm 42. En daarna een (door hem vrijelijk) aangepast gedicht dat hij ooit had gevonden op het internet. Hij heeft het aanpast, aangevuld en hernoemd naar “Leen mij de tonen van de lucht.”

Als toelichting op dit deel van psalm 42 gaf hij aan dat het deel ging over de herinnering aan de feestende, juichende lovende stoet. 
Feestend? Ja want het was een feest om weer te mogen samen zingen! Juichend? Ja, het zingen klonk mij als juichen in de oren. Lovend? Ja, want met onze muziek loven wij Hem die er al was voor de tijd begon; die alles heeft gemaakt en niet loslaat wat hij is begonnen. Een stoet? Ja, want alle leden bijeen vormen een stoet van mensen. Mooie mensen die graag lovend en juichend zingen voor elkaar en voor God.

Hieronder staat de psalmtekst zodat je die kunt nalezen.
Daarna komt het gedicht “Leen mij de tonen van de lucht.”

PSALM 42

Weemoed vervult mijn ziel nu ik mij herinner hoe ik meeliep in een dichte stoet en optrok naar het huis van God, een feestende menigte, juichend en lovend.

LEEN MIJ DE TONEN VAN DE LUCHT. 

En ik boetseer klanken van de muziek tot ornamenten.
Klinkend als waren zij van zilveren mist, versierd met pailletten; pailletten van Aurora

Leen mij de tonen van de lucht. En bij het schijnsel van de maan dimt de muziek langzaam de sterren met een voile van sereniteit tot een feeëriek schimmenspel waarbij de vuurvlinder dartel de schemer streelt.

Leen mij de tonen van de lucht. En bij het baren van de dageraad verwelkomt de muziek de morgenzon met bloesems van mijn adem tot een douche van dauw weerspiegelt de pailletten; pailletten van Aurora.

Leen mij de tonen van de lucht.

Vrij naar het gedicht van “Jelou uit 2007”